top of page
Search
  • S.O.S Security

Trygve Lauritzen stakk av med prestisjefull internasjonal prisINTERNASJONAL PRIS: Trygve Lauritzen (midten venstre.) mottok den gjeve prisen «Life time achivement award» under den årlige sikkerhetskonferansen i Oslo, torsdag. (F.v.) Juryleder Jon S. Jacobsen, Trygve Lauritzen, Roy Stranden, som vant prisen for beste nye sikkerhetsprodukt og Glenn Pettersen, daglig leder i Equinor. Foto: Privat


Av Silje Langvik Publisert: 22. september 2019, kl. 20:10I over 40 år har han dedikert livet sitt til sikkerhetssektoren. Denne torsdagen mottok Trygve Lauritzen internasjonal pris for sitt betydningsfulle arbeid.

Torsdag denne uken var duket for den årlige sikkerhetskonferansen i Oslo, der utdeling av de internasjonale OSPA-prisene er en del av det faste programmet.

Lauritzen har vært på denne konferansen i flere årrekker, men denne gangen er det annerledes. Når dagen er omme, sitter han nemlig med prisen «Life time achivement award» i hendene; en pris som bare er blitt kapret av fire nordmenn før ham.

– Det var veldig stort. Dette er jo som sikkerhetens Oscar, innleder han stolt.


Tråkker opp stier for andre

Og det er ikke for ingenting han mottar den gjeve prisen. Hele yrkeslivet har han vært meget aktiv på sikkerhetsfronten. Han har hatt mange store sikkerhetsjobber, som for eksempel sikkerhetssjef under VM både i 2000 og 2012, på Munch museet og OL i Holmenkollen og på Lillehammer.

– «Life time achivement award» er en meget høythengende pris. Den tildeles en person som har bevist at de behersker mange fagfelt og har et vidt spenn når kommer til kunnskap. Personen må forstå samtidskulturen og hvordan sikkerheten må tilpasses. Det er eldre mennesker som får denne på bakgrunn av en lang og god karriere. De har gjerne tråkka stier for oss andre, og skapt modeller innen sikkerheten som gagner samfunnet. Trygve Laurtizen oppfyller alle disse kriteriene, forklarer Jon S. Jacobsen fra SOS Security, som også var juryformann under konferansen.


Verden rundt med mesterverk

De siste årene har Lauritzen også sittet som styremedlem International Committee for Museum Security (ICMS). Der han har vært miljøansvarlig for samtlige store mesterverk som tilhører verdensarven, blant annet malerier som Skrik og Mona Lisa. Men nå har han bestemt seg for å trappe litt ned.

– Jeg har opplevd hele verden og hatt en drivkraft inni meg hele tiden. Nå føler jeg det er tid for å trappe litt ned på de store arbeidsoppgavene. Selv om jeg ikke sitter i noe internasjonalt styre, utfører jeg fortsatt mindre oppdrag i ny og ne, understreker han.

Hva er det som har vært drivkraften i alle disse årene?

– Jeg tror det må være å kunne bidra til et noe sikrere samfunn, og at hver dag er en ny sjanse til å gjøre jobben bedre enn i går, avslutter Lauritzen.Link til original artikkel(www.op.no)

142 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page