top of page
Search
  • S.O.S Security

Én blant 1200 i Storbritannia

(artikkel fra AktuellSikkerhet.no)

Jon S. Jacobsen har sluppet inn i varmen hos The Security Institute (TSI) i Storbritannia. Beviset får han i form av et diplom under en formell seremoni i House of Lords i Parlamentet i London i mars.

19.02.2013

Even Rise

– For å få innvilget medlemskap i TSI har Jacobsen gjennomgått en grundig godkjenningsprosess, hvor blant annet relevant arbeidserfaring og faglig kompetanse vurderes nøye, heter det i en pressemelding fra TSI.

Med sine 1200 medlemmer er TSI den største interesseorganisasjonen for sikkerhetseksperter med akademisk kompetanse i Storbritannia. I forbindelse med opptaket har ledelsen i TSI intervjuet både gamle arbeidsgivere og nåværende forretningsforbindelser for å danne seg et bilde av Jacobsen kvalifiserte til medlemskapet.

Jon S. Jacobsen driver SOS Event Security AS i Vestfold, med planlegging, gjennomføring og evaluering av arrangementssikkerhet. Selskapet har en administrasjon på nesten fire stillinger, men sysselsetter 120 personer på deltid.

Han ble for noen år tilbake uteksaminert som crowd and safety manager fra Bucks New University, International center for crowd management and security studies. Som crowd manager kan han kalle seg ekspert på store folkemengder med kunnskap om å legge forholdene til rette for trygge og sikre publikums opplevelser.

Senere har han også fullført mastergradstudiet Business continuity management (BCM) på samme sted, som ga ham solid kompetanse innen beredskapsplanlegging, krisehåndtering og generell sikkerhet. BCM handler om å hjelpe organisasjonen til å unngå kaos ved å rette fokus på alt som er nødvendig for å holde nøkkelfunksjoner i gang uansett hvilken krise organisasjonen er rammet av. Jacobsen mener de to fagkretsene i stor grad utfyller hverandre, spesielt med tanke på evakuering.

– Grunnen til at jeg søkte medlemskap i The Security Institute var først og fremst for å søke ytterligere kunnskap i internasjonale miljøer om sikkerhet, både gjennom samlinger, seminarer og work-shops i ulike land og fagmiljøer, men også gjennom akademisk arbeid og forskning, samt tilgang til offentlige utredninger og rapporter, sier Jacobsen.

Han er allerede invitert til å delta på fagseminarer både i Dubai og på Malta. Temaene er blant annet naturkatastrofer, terror, skoleskyting, IT-sikkerhet, pandemi, økonomisk sikkerhet og omdømmesikkerhet.

http://aktuellsikkerhet.no/Nyheter/Siste-nytt/Februar-2013/En-blant-1200-i-Storbritannia

1 view0 comments
bottom of page